Sony Ericsson CeBIT 2004
Sony Ericsson op de CeBIT 2004
We maken even een zijsprong en hebben naast de Hallen waarin het digital imaging nieuws werd gepresenteerd ook de hal waarin mobile imaging absoluut een hot item is, bezocht. Zoals een van onze relaties het pakkend wist samen te vatten: "Het lijkt wel alsof telefonie net is uitgevonden". En inderdaad de hal is werkelijk bomvol van bezoekers, zowel jong als "oud". Mobile imaging staat op dit moment in de belangstelling en als we de voorspellingen mogen geloven staan we aan de vooravond van een ware aardschok.

Tijdens ons gesprek met Martijn Lutgerink, Manager Product Marketing EMEA Sony Ericsson, is duidelijk geworden dat de taart die bestaat uit digitale camera's voor een gedeelte, en dan in het bijzonder in de lage resolutie, opgesnoept gaat worden door de mobiele telefoon. Een toekomstplaatje dat wel eens sneller werkelijkheid zou kunnen worden dan de traditionele fotoliefhebber voor mogelijk zou houden. De beleving van het "fotograferen" met een mobiele telefoon is duidelijk gericht op een hoog "fun" gehalte. Maar als we nu eens allerlei denkbeeldige hindernissen en vooroordelen aan de kant zetten, dan is de mobiele telefoon met ingebouwde camera lang zo gek nog niet! Sony Ericsson demonstreert in de prachtige stand een 1.3 Megapixel mobiele telefoon. De achterzijde beslaat een groot formaat LCD display; een onderdeel waar de gemiddelde digitale camera bezitter op zit te wachten. De camera is voorzien van een digitale zoom waarmee de eerste stap naar zoomfunctie met behoud van een schappelijke kwaliteit behouden blijft. We maken nu de eerste stap mee die gezet wordt naar de Megapixel mobiele telefoons, de volgende generatie van 2 en 3 Megapixels telefoons staat om de hoek te wachten!

Naast de ingebouwde camera kan een mobiele telefoon voorzien worden van allerlei (handige) features. Een van de nieuwste features die geïntroduceerd gaat worden is de functie "Push to talk". Deze functie zorgt voor een soort van MSN-chat functie op je mobiel. Je kunt zien of kennissen, familie of vrienden "online" zijn en door middel van 1 druk op de knop kan er direct live gepraat worden, een soort walkietalkie. Naast diverse nieuwe features legt Sony Ericsson ook de nadruk op gebruikersgemak. De Quick-Share functie maakt het mogelijk om met zo weinig mogelijk klikken een foto te versturen naar de provider.

Een ding is duidelijk, welke mening de fotografen of puristen onder ons ook mogen hebben, de belangstelling van de consument voor mobile imaging is groot. Het assortiment van Sony Ericsson bestaat op dit moment uit 2 mobiele telefoons en voor het overige een serie mobiele telefoons met ingebouwde camera. Wordt vervolgd...

The eye-catching Sony Ericsson stand
Mobile Imaging in action!
Only available in Japan, but very interesting
Large LCD display on the back
1.3 Megapixel CCD and a digital zoom
User-friendly and fun to use, perfect combo!
Mr. DJ is staying cool
Sony Ericsson from the top floor
Demonstrations everywhere
The stand looks like a half-pipe for skating
Mobile Imaging is hot!
Consumers have accepted the built-in cam!