Panasonic CeBIT 2004
Panasonic op de CeBIT 2004
Panasonic is vertegenwoordigd met een uitgebreide stand. Een nieuw concept is dit jaar ingevoerd: Panasonic gaat naar de consument toe! Verschillende "Lumix" meisjes die de nieuwste modellen bij zich hebben trekken de aandacht van de consument, nemen foto's die later opgehaald kunnen worden en geven uitleg op de stand. Op deze manier wordt de nieuwsgierigheid van de consument gewekt en krijgt de consument een indruk van de multifunctionaliteit van de camera. Het nieuwe stabilisator systeem van Panasonic wordt uitgebreid aandacht aan geschonken. De lensoptiek is gelegen in een gel substantie die de bewegingen van de camera opvangt waardoor ook de meest beweeglijke hand scherpe foto's kan nemen. Panasonic dames laten ons zien dat de foto's genomen op het testapparaat, een bewegende ondergrond, even scherp zijn als de foto's genomen met een stabiele hand.

Panasonic heeft de technologie achter de camera tentoongesteld door het binnenwerk van de camera's zichtbaar te maken. Ook worden de camera's in een wervelende show van ritmische gymnastiek geshowd. Het geheel is een omlijsting van de sponsoring aan de Olympische Spelen die in Griekenland gehouden worden.

De D-Snap lijn die Panasonic ook in het assortiment heeft opgenomen trekt veel bekijks. De bezoekers vinden de compacte vormgeving interessant en laten de D-Snap modellen veelvuldig door de vingers gaan. Interessant is het gegeven dat deze multimedia modellen slechts 1 stap verwijderd van een totale multimedia beleving; de mobile telefoon. Ons bezoek aan de hal waarin bijvoorbeeld Sony Ericsson demonstraties geeft heeft ons laten zien dat zij een nieuw model mobiele telefoon qua formaat gelijk aan een D-Snap digitale camera, aan het einde van dit jaar gaan introduceren. De mobiele telefoon is dan uitgerust met een 1.3 Megapixel sensor en een digitale zoom. Achterop de mobiele telefoon is een indrukwekkend groot LCD display aanwezig. Naar onze mening is het slechts een kwestie van tijd dat de samensmelting van fotografie en telefonie een feit is geworden.
Panasonic: Official Olympic Sponsor
Every hour visitors enjoy the show
Playing live Olympic music
And we get a full drum session for free
Action everywhere…
Who beats who, the drums get louder
The trumpets blow all silence away
Gymnastic skills everywhere
It sure was a show full of action!
One of the entrances of Panasonic
Fantastic rotating LCD set up
Panasonic highlighted Lumix to their best
The Lumix DMC-LC50 camera
The back side of this compact model
The Lumix DMC-LC70: 4 Megapixels
Stylish and compact Lumix DMC-FX1
And a red colored Lumix DMC-FX5
The FX series is ultra-compact
Our friendly "Berlin" Panasonic girl
Demonstration of the anti-shake system
Holding the DMC-LC1 in one hand
DMC-FZ10 with a converter attached
Visitors are able to get their hands on it
From compact to massive
Panasonic and digital imaging
De D-SNAP cameras are attractive to see
And loved by a great number of visitors
Lumix DMC-FZ10 got lots of attention
Especially by the "older" generation
Lumix DMC-FZ10 resting on a gel pad