Olympus CeBIT 2004
Olympus op de CeBIT 2004
Olympus' grote stand is onderverdeeld in vier categorieën: Easy and Stylish, Creative and High-end, Voice processing en Digital Accessory System. Bij het Easy and Stylish gedeelte zijn veel consumenten in de weer om zelf foto's te maken en uit te printen. Olympus heeft de boodschap begrepen; consumenten bezoeken een CeBIT om in aanraking te kunnen komen met deze felbegeerde producten. De bezoekers van de Olympus stand kunnen alle modellen in handen nemen en krijgen daarbij uitgebreide informatie van een van de vele Olympus medewerkers. De bezoekers raken enthousiast en komen dichter bij het product dan ooit te voren. Een voorbeeld waaraan sommige detaillisten lering kunnen trekken.

Bij Creative en High-end vinden we de consument die vooral geïnteresseerd is in de Camedia C8080 WIDE ZOOM, een hoge resolutie camera (8 Megapixels) en een 5x optische zoomlens die start met een groothoek van 28mm. Op de CeBIT blijkt duidelijk dat de interesse vooral naar dit model uitgaat. Evenals naar de C770 Movie, die naast fotografische kwaliteiten ook zich gespecialiseerd heeft in de video opnamen. Een interessant gegeven is de interne flitser die bestaat uit een zogenaamde Twin Flash.

Het onderwatersysteem bij de Digital Accessory System afdeling, krijgt de nodige aandacht met zijn indrukwekkend uitziende uiterlijk. Men vertelt ons dat men niet alleen onderwater behuizingen wil leveren maar de consument een geheel systeem aan wil bieden. Compleet voorzien van alles wat er nodig is om onderwater fotografie te bedrijven.

Naast de stand en de presentatie van al hun nieuwe producten is er een grote ruimte vrij gemaakt waar een professionele studio is gehuisvest. In deze studio demonstreert Olympus met behulp van de in Duitsland wonende Japanse fotograaf Kanjo Take de mogelijkheden van het Olympus E-Systeem. Kanjo Take maakt gebruik van een Olympus E-1 camera en fotografeert verschillende opstellingen. De indrukwekkende resultaten worden vervolgens via een digitaal minilab op ongeveer A4 formaat afgedrukt (1400 afdrukken op 1 dag) en gratis weggegeven aan de bezoekers. Daarnaast worden full-size posterformaten apart op de stand geshowd en dan wordt het weer eens volledig duidelijk dat resolutie als minder belangrijk kan worden ervaren, de poster formaten zijn schitterend en laten niets te wensen over.

A healthy welcome on the Olympus booth
Gallery made by photographer Kanjo Take
The eye-catching back side of the booth
Another side of the booth before opening
Demonstrating the new Camedia cameras
How close is close?
The big lens of the C-8080 WIDE ZOOM
But still a compact high resolution camera
Getting inside of a C-8080 WIDE ZOOM
The 4 Megapixel Camedia C-7070 Movie
Working with the Camedia P10 printer
6 Megapixels in one stylish compact body
The front of the new C-460 del Sol camera
"You push the button and we..."
Slick and fashionable: Mju 410 Digital
One from the series underwater cases
Experiencing the underwater world
The new complete underwater system!
New MAUSB-100 xD Picture USB reader
The reader out of the box
And with a 256MB xD Picture card inserted
The Olympus studio attracts many visitors
Setting the scene to a perfect one
Pose… capture the pose
Kanjo Take in action!
Posing is not that easy
Another snap shot of one of the models
The E-System and all of its awards
Olympus receives the Golden DIWA Awards
Two Golden DIWA Awards for Olympus