Nikon CeBIT 2004
Nikon op de CeBIT 2004
De ruime en opvallend gekleurde stand van Nikon, in de geel zwarte kleuren is overzichtelijk ingedeeld met duidelijke informatiepunten voor Digitale spiegel reflex camera's, Hobbyist en Enthousiasteling, en Professional. Er wordt uitgebreide informatie gegeven door de medewerkers aan vele geïnteresseerde bezoekers. In het midden van de stand laat Nikon de fantastische eindresultaten zien door middel van een fotogalerie. Professionele portretten, landschappen etc, worden hier tentoongesteld. Ook het wedstrijdelement ontbreekt niet, er is een Smart auto te winnen voor de beste 'verborgen glimlach' die er gefotografeerd wordt. De glimlachjes, gemaakt van allerlei materialen bevinden zich over de gehele stand verspreid.

In het midden demonstreert Nikon de D2H. Een heuse studio is ingericht, de Wireless Image Transmission Studio, en de professionele fotograaf Roberto Schirdewahn van Fotodesign, fotografeert hier de hele dag modellen. De foto's worden afgedrukt op een Epson printer, de PPPS (Epson Professional Portrait Printing system). Deze printer verzorgt perfecte kleuren prints, zwart/wit prints etc. De instellingen van deze printer kunnen bewaard blijven zodat de kleuren bij nabestellingen, zelfs na 3 of 10 jaar, nog exact hetzelfde zijn.

"De vier voordelen van deze printer zijn: 1. Perfecte print kwaliteit, 2. Het business concept waarbij Epson de gebruiker alle service aanbiedt qua onderhoud en bij evt. problemen zodat de fotograaf zich alleen maar op het foto's maken en printen hoeft te richten en geen omkijken heeft naar de printer. 3. Snelle en gemakkelijke software, met de mogelijkheid templates in te stellen, zelf te maken waarbij prints op A4 formaat, creditkaart formaat enz, zeer snel te reproduceren zijn. 4. Er wordt alleen betaald voor de correcte prints, incorrecte prints hoeven niet betaalt te worden." aldus Martin Koswig, van Epson Europe.

Opvallend was dat de Nikon D70 slechts met 4 modellen aanwezig was op de stand. Men zou toch verwachten dat dit model in het middelpunt van de belangstelling zou moeten staan, althans vanuit het oogpunt van Nikon. De interesse van de consument en het CeBIT publiek in dit zeer aantrekkelijk geprijsde nieuwe reflex model is groot en zal naar verwachting de hit van Nikon voor dit jaar zijn.

A part of the Nikon booth from above
Stylish, colorful and all Nikon colored
Another entrance of the Nikon booth
The slogan of the day at the Nikon show floor All "hidden" smiles waiting to be captured
The price of the CeBIT: a Smart car!
Roberto Schirdewahn in action
One of the photos made by Roberto
Using the Nikon D2H with wireless module
A photo gallery with some of Roberto's work
Captured and wireless send to a workstation
A visitor takes a closer look at an index print
Some snap shots of a model at Nikons booth
Posing during the whole day!
But prepared to stay focused! Thanks!
A new working flow from Epson
Epson Professional Portrait Printing System
A paper cartridge for multi-format printing
The almost guaranteed hit: Nikon D70
Nikon D70: a closer look of the front
The top of the eagerly awaited D70 camera
The new compact Coolpix 5200 camera
8 Megapixels! - Nikon Coolpix 8700
Ultra fast, the beast within: Nikon D2H