Casio CeBIT 2004
Casio op de CeBIT 2004
De Casio stand wordt goed bezocht. De stand is overzichtelijk qua opzet en is ruim voorzien van diverse digitale camera's die de bezoekers in handen kunnen nemen en direct kunnen uitproberen. Hoewel Epson niet met een stand op de CeBIT aanwezig is (HP is eveneens afwezig) hebben zij wel diverse stands voorzien van een Epson printer of meerdere printers. De medewerkers van Casio demonstreren met een nieuwe Casio camera hoe eenvoudig een fraaie afdruk met een eveneens fraai digitaal cameraatje gemaakt kan worden. De introductie van de USB Direct interface is een handige oplossing om snel en gebruiksvriendelijk een bestand vanaf een camera via een printer af te drukken zonder dat hiervoor een PC nodig is.

De nieuwe camera modellen zoals de QV-R41 en de EXILIM serie EX-Z30 en EX-Z40 krijgen een grote belangstelling. De compacte formaten van de camera spreken vele bezoekers aan en we kunnen rustig stellen dat de EXILIM serie van Casio een goede stap is geweest. De nieuwe EXILIM EX-P600 is eveneens interessant voor een hoop consumenten.

Het nadeel van dit soort camera's kan zijn dat aan de buitenkant niet meer te zien is wat de camera daadwerkelijk in huis heeft. De compacte EXILIM versies laten hun voornaamste wapen direct zien, het compacte formaat. Een EXILIM EX-P600 moet het hebben van de hoge resolutie en overige wapenfeiten. Zo tussen al die compacte modellen ligt het paradepaardje er enigszins verloren bij. Een model als deze zal op een directere manier onder de aandacht van de bezoeker moeten worden gebracht.

Casio heeft de laatste jaren flink gebouwd aan haar reputatie en heeft elk jaar haar marktaandeel kunnen uitbreiden. Op dit moment is het assortiment van Casio zeer interessant met potentiële verkoophits tussen de gelederen. Het zal ons niet verbazen wanneer Casio ook een stap gaat maken richting een meer professioneel of semi-professioneel niveau...

Two Casio colleagues working with a smile
The latest Casio cameras are available
Casio EXILIM in the spotlight!
The latest Casio QV-R41 digital camera
The backside with its large TFT LCD display
The 5 Megapixel Casio QV-R51 digital camera
Visitors waiting for the live Casio show
First row: Casio entertainment!
Demonstrating the latest Casio products
The ultra-small Casio EXILIM EX-Z40 camera
Its little brother the EXILIM EX-Z30 camera
The backside of the EXILIM is impressive!
The latest Casio topper: EXILIM PRO EX-P600
Compact, but full of power and high resolution
The backside of the PRO EX-P600 camera
The DIWA Award winning Casio QV-R40
Handing over the DIWA Award to Casio
Silver DIWA Award in its full glory