LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
SanDisk introduceert 1GB en 512MB Secure Digital kaarten
Tijdens de CeBIT 2003 die wordt gehouden van 12 maart tot 19 maart introduceert SanDisk een hele nieuwe serie interessante en innovatieve producten. We hebben de stand van SanDisk een dag voordat de CeBIT daadwerkelijk van start ging bezocht, zodat we enkele live opnamen aan dit artikel konden toevoegen. De introductie van de 1GB Secure Digital en de 512MB geheugenkaart bestaat uit een aantal van die interessante nieuwe producten. Deze kaarten met een grote opslagcapaciteit hebben het formaat van een postzegel en zijn in staat een enorme hoeveelheid data, audio of video op te slaan. De 1GB Secure Digital geheugenkaart verviervoudigt de opslagcapaciteit van de huidige generatie SanDisk SD kaarten. Met de 1GB SD kaart kan de consument meer dan 30 uren digitale audio, meer dan 320 minuten MPEG-4 video of meer dan 1000 hoge resolutie opnames opslaan. De nieuwe SanDisk Secure Digital geheugenkaarten worden door SanDisk in hal 21, stand B-24 gedemonstreerd.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De Secure Digital kaart is een flash geheugen opslagmedia met een in-gebouwde "Content Protection Rights Management" ontworpen om de uitwisseling tussen apparaten en de SD kaart te vereenvoudigen. Vandaag de dag zijn er meer dan 200 producten op de markt met een ingebouwde Secure Digitale geheugenslot. Dit aantal groeit met de dag, zoals de digitale camera die steeds compacter wordt, waarbij de toepassing van de compacte Secure Digital geheugenkaart een perfecte combinatie vormt.
De 512MB en de 1GB SanDisk Secure Digital geheugenkaart maken gebruik van 1 gigabit NAND Flash geheugen chips die zijn gebaseerd op de door SanDisk gepatenteerde multi-level (MLC) technologie. MLC maakt het mogelijk twee bits data in een enkele geheugencel te stoppen, zodat er een verdubbeling in de geheugencapaciteit ontstaat. Op dit moment levert SanDisk 16, 32, 64, 128 en 256MB Secure Digital geheugenkaarten uit. De 512MB en de 1GB SD kaarten worden naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar leverbaar. Nederlandse adviesprijzen zullen later bekend gemaakt worden.