LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
SanDisk introduceert s' werelds eerste 4GB CompactFlash type I kaart
Nadat wij ons verslag van de PMA 2003 in Las Vegas hadden geëindigd zijn wij doorgereisd naar San Francisco waar wij San Disk in Sunnyvale hebben bezocht. We hebben hier een vooruitblik gekregen op diverse nieuwe producten die tijdens de CeBIT 2003 show worden geïntroduceerd. Toen Mike Wong van SanDisk ons vertelde over de introductie van een 4GB CompactFlash type I kaart op de CeBIT 2003 was dit uiteraard zeer interessant nieuws, maar toen we de adviesprijs van $999 (Amerikaanse straatprijs) te horen kregen waren we stomweg verbaasd. Het is slechts een jaar geleden toen de 1GB CompactFlash type I de grootste opslagcapaciteit had en voor $999 te koop was en nu een jaar verder is er een verviervoudiging van de opslagcapaciteit voor dezelfde prijs!
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De introductie van de 4GB CompactFlash type I geheugenkaart betekent dat SanDisk s' werelds grootste opslagcapaciteit van het type I geheugen-kaart in handen heeft. Gelijkertijd betekent deze introductie voor SanDisk dat de .13 micron technologie en een nieuwe manier van het zogenaamde "stapelen" van de componenten voor het eerst gebruikt worden om de verviervoudiging van de opslagcapaciteit te kunnen bewerkstelligen. De geheugenkaart, van het populaire type I, zal door SanDisk tijdens de CeBIT 2003 in hal 21, stand B-24 gedemonstreerd worden.
Met deze ongekende opslagcapaciteit kunnen meer dan 4000 hoge reso-lutie opnames worden opgeslagen op de 4GB CompactFlash geheugen-kaart, of meer dan 100 digitale muziekbestanden of zelfs een DVD film. SanDisk zal ook de 2GB CompactFlash type I tijdens de CeBIT introduceren
SanDisk CompactFlash geheugenkaarten van het type I passen in elke CompactFlash geheugenslot. Meer dan 500 verschillende elektronische consumenten producten zijn uitgerust met een CompactFlash geheugenslot. Hoge capaciteit CompactFlash kaarten (inclusief Microdrive) van andere fabrikanten zijn gebaseerd op het dikkere type II formaat en zullen dan ook alleen gebruikt kunnen worden in een beperkt aantal apparaten die vandaag de dag op de markt zijn.
Volgens Chris Cute, senior analyst bij IDC markt research, zijn de voor-spellingen zo dat er een toename in de vraag naar hogere opslag-capaciteiten van CompactFlash geheugenkaarten zal plaatsvinden mede door de groeiende populariteit van de hoge resolutie digitale camera en andere elektronische consumentenproducten. Deze nieuwe SanDisk geheugenkaart zal, speciaal voor de professionele fotograaf die alle opslagcapaciteit kan gebruiken die voor handen is, zeer interessant zijn.
De nieuwe SanDisk 4GB CompactFlash type I geheugenkaart heeft een verwachte (Amerikaanse) straatprijs van $999.99 en zal in de zomer van dit jaar op de markt verkrijgbaar zijn. De 2GB CompactFlash geheugenkaart heeft een verwachte (Amerikaanse) straatprijs van $499.99 en zal naar rond mei 2003 uitgeleverd worden.