LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
Europese introductie van de nieuwe Rollei d210 motion
De nieuwe Rollei d210 motion is een instapmodel digitale camera met een resolutie van 2 Megapixels en combineert interessante functies en een prima prijs/kwaliteit verhouding. Het nieuwe model is een ideale camera voor diegene die voor het eerst in aanraking komen met digitale fotografie. De Rollei d210 motion biedt een resolutie van 2 Megapixels, een video clip functie en diverse handmatige instellingen om creatieve opnamen te kunnen vastleggen. De d210 motion is uitgerust met een f2.8-f5.6 D-Rolleigon lens. Een 2x digitale zoom kan gebruikt worden om opnamen vergroot vast te leggen, maar ook om achteraf de opnamen vergroot terug te spelen. De standaard scherpstel afstand ligt op een minimale afstand van 70cm tot oneindig, in de macro mode ligt deze tussen de 30 en de 80cm. Sluitertijden liggen tussen ½ en 1/500e seconde. De handmatige instellingen geven de gebruikers van de Rollei d210 motion vrijheid om op verschillende manieren een onderwerp vast te leggen. Zo kan de beeldkwaliteit ingesteld worden op normaal of fijn tot superfijn om zo diverse onderwerpen op verschillende manieren te vereeuwigen. De witbalans instellingen bestaan uit auto, zon, schaduw, TL en gloeilamp. Naast de automatische flitsinstelling kan er ook gekozen worden voor invulflits, flitser uit of rode-ogen reductie, zodat er onder alle denkbare omstandigheden een opname gemaakt kan worden. De camera instellingen worden via een kleine LCD en het grote 1.6-inch LCD display zichtbaar gemaakt.
Stilstaande opnamen worden opgeslagen in JPEG, Exif en DPOF formaat, video clips in AVI Motion (M-JPEG). De opslag vindt plaats in het 8MB interne geheugen of op een Secure Digital geheugenkaart. De beeldkwaliteit is instelbaar in Superfine, Fine of Normaal in een resolutie van 1600x1200 of 800x600 pixels.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De camera heeft naast de USB interface ook een video interface die zowel PAL als NTSC ondersteund. Voor de nodige energie maakt de nieuwe Rollei d210 motion gebruik van 2x AA batterijen (Alkaline, NiCd of NiMH), de afmetingen zijn 105x44x55mm en de camera heeft een gewicht van 120 gram (exclusief batterijen en Secure Digital kaart). De Rollei d210 motion wordt standaard geleverd met MGI PhotoSuite VI SE en Photo Vista software, USB en videokabel, polsriem en 2x AA batterijen.