LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
Pretec introduceert de DV-4200 camera
Pretec lanceert de DV-4200, een revolutionaire MPEG-4 digitale camcorder gecombineerd met een 2.1 Megapixel digitale fotocamera. De DV-4200 zal gedemonstreerd worden op de CeBIT show in Duitsland waar Pretec naast deze introductie ook een introductie op het gebied van de CompactFlash kaart zal doen. De DV-4200 is een digitale camcorder zonder tape die in staat is tot 3 uren aan video van VHS kwaliteit op te slaan op een 512MB geheugenkaart, maar daarbij ook tevens functioneert als een digitale fotocamera. Voor de opslag wordt gebruik gemaakt van de MPEG-4 compressie waarbij een gepatenteerde Advance Simple Profile techniek wordt toegepast. De DV-4200 is de eerste en het enige product ter wereld dat real-time een snelheid van 30 beelden per seconde haalt tijdens het MPEG-4 coderen en decoderen. Deze techniek resulteert in een hoge kwaliteit video dat op een bestaande televisie kan worden weergegeven.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De MPEG-4 compressie kan van elke op Windows gebaseerde computer een audio/video speler maken via de meegeleverde MPEG-4 compressie software. Stilstaande beelden worden opgeslagen in een resolutie van 2 Megapixels, wat de DV-4200 een van de hoogste resolutie camera's maakt op het gebied van stilstaande beelden in combinatie met een digitale videocamera die vandaag de dag op de markt te koop is. De camera weegt slechts 450 gram en heeft afmeting van 113x76x51mm wat de DV-4200 één van kleinste camera's ter wereld maakt. Vergeleken met andere MPEG-4 camera's die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn en slechts met een snelheid van 10-15 beelden per seconde opslaan, VGA fotokwaliteit hebben en mono geluid is de DV-4200 veruit superieur en voor iedereen toegankelijk. De DV-4200 biedt een opnamesnelheid van 30 beelden per seconde, AAC audio en 2 Megapixel fotokwaliteit. Wanneer de optionele AV-in interface wordt gebruikt kan de gebruiker al haar favoriete beeldmateriaal van diverse media via de camera op slaan en bewaren op een geheugenkaart. Deze media kan DVD, VCD, VHS, etc. zijn en vertaald worden naar een MPEG-4 bestand. In het tweede kwartaal van 2003 zal de camera wereldwijd leverbaar worden waarbij voor nu de Amerikaanse prijs op $499 is gezet.
Doordat de DV-4200 gebruik maakt van de MPEG-4 compressie, een geheugenkaart en de USB interface is de DV-4200 niet alleen consumenten camera, maar tevens een verlengstuk van een computer en kan dan ook op eenvoudige wijze verbonden worden met een computer. Pretec zal er naar streven om in het jaar 2004 een nog hogere resolutie voor de stilstaande beelden te bereiken en met de MPEG-4 compressie een kwaliteit te behalen richting DVD en HDTV.