LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
Nieuwe Camedia C-740 en C-750 Ultra Zoom van Olympus
Tijdens de CeBIT 2003 heeft Olympus Europa haar nieuwe serie digitale camera's gepresenteerd. Voorzien van een 10x optische zoom in een compacte body biedt de nieuwe Olympus Ultra Zoom camera een veelzijdigheid en comfortabele manier van fotograferen. Met de C-750 Ultra Zoom presenteert Olympus 's werelds eerste 4 Megapixel camera met 10x optische zoom. De C-740 Ultra Zoom biedt een 10x optische zoom in combinatie met een 3 Megapixel resolutie. Beide camera's bieden de gebruiker diverse automatische instellingen met daarbij de mogelijkheid handmatig in te stellen. De opnames worden op een xD-Picture card opgeslagen.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Deze nieuwe serie camera's met 10x optische zoom zijn het meest compact in hun soort. De camera's zullen met name aantrekkelijk zijn voor de natuurliefhebber of sportfotograaf waarbij de opname van grote afstand kan plaats vinden. Het optische zoombereik wat gelijk staat aan 38-380mm bij een 35mm camera kan zelfs nog uitgebreid worden door de digitale zoom te activeren. De C-750 Ultra Zoom heeft een 4x digitale zoom waarmee een totaal zoombereik van 1520mm bereikt kan worden (40x vergroting). Met de 3x digitale zoom van de C-740 Ultra Zoom is een vergroting van 30x haalbaar, wat overeenkomt met een zoombereik van 1140mm bij een 35mm camera. Beide camera's maken het mogelijk vanaf 3cm afstand het onderwerp scherp vast te leggen waarmee de macro wereld dichterbij wordt gehaald. De zeer lichtsterke (f2.8-f3.7) hoge kwaliteit zoomlens bestaat uit een zevental elementen in zeven groepen inclusief twee asferische lensdelen en een ED element wat normaal gesproken alleen bij Pro-level reflex camera's teruggevonden kan worden en die de chromatische aberratie verminderd kan worden.
Daar deze modellen respectievelijk 4 en 3 Megapixel pixels opleveren kunnen gebruikers perfecte opnames, zelfs in groot formaat afdrukken. De pixel mapping functie kalibreert automatisch de CCD beeldsensor en processor om een scherper, contrastrijker en kleurechtere opnames met minder opnamefouten te garanderen en de TruePic technologie zorgt eveneens voor een hogere gradatie, contrast en kleurverzadiging. Een keur aan belichtingsinstellingen geeft de gebruiker de mogelijkheid onder elke situatie een gewenst resultaat te verkrijgen. Naast de iESP, spot en AF area autofocus kan de gebruiker digital ESP, spot of multispot meting toepassen. Een histogram geeft de helderheid in de opgeslagen opname weer in een grafische weergave zodat de belichting beter kan worden gecontroleerd.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De ingebouwde voorgeprogrammeerde scenes (portret, zelfportret, nachtopname en landschap/portret) zijn ideaal wanneer er weinig tijd is om handmatige instellingen te verrichten tijdens het maken van een spontane opname. Echter, diafragma- en sluitertijdvoorkeuze als wel volledig handmatige instellingen zijn ook mogelijk om op een creatieve manier een opname vast te leggen. De intelligente automatische witbalans resulteert in een realistische kleurweergave van het onderwerp. Naast de automatische witbalans zijn er ook diverse voorgeprogrammeerde witbalansinstellingen waaruit gekozen kan worden, zoals daglicht, bewolkt en TL licht en daarnaast drie overige instellingen. Vijf verschillende flitsinstellingen zijn ingebouwd om zowel overdag als in de avond te gebruiken. De C-750 Ultra Zoom heeft tevens een flitsschoen waarmee een externe flitser zoals de Camedia FL-20 en FL-40 gebruikt kan worden.
Wanneer er opnames met een lange belichtingstijd gemaakt moeten worden zal de automatische ruisonderdrukking resulteren in een heldere en ruisarme weergave. De meeste favorieten instellingen kunnen worden opgeslagen via de "My mode" functie. Informatie over de gemaakte instelling wordt weergegeven in de elektronische zoeker tijdens het maken van een opname. Het menu is overzichtelijk en vriendelijk in gebruik en is in vier talen te bedienen. Panorama opnames, zwart/wit en sepia opnames zijn eveneens mogelijk, maar ook video clips in HQ (320x240 pixels) of in SQ (160x120 pixels) kunnen worden opgenomen. Daarnaast is ook het maken van serieopnames een functie binnen de nieuwe modellen. Tot 12 opnames met een snelheid van 2.6 beelden per seconde in HQ kunnen in de standaard serieopname programma worden gemaakt. De C-750 Ultra Zoom heeft daarnaast nog de mogelijkheid geluid bij een opname te voegen.
De Camedia C-750 Ultra Zoom en C-740 Ultra Zoom ondersteunen de nieuwe Exif 2.2 en PIM II formaat, zodat de ondersteunende printers de data kunnen gebruiken om een perfecte afdruk te realiseren. Met de USB Auto Connect interface is het overzetten van de beelden naar een computer snel en eenvoudig. Dankzij de Olympus Camedia Master software dat standaard met de camera wordt meegeleverd is de gebruiker in staat de opnames te bewerken, te archiveren of te organiseren. De speciaal ontworpen tele (TCON-17) en groothoek (WCON-07) converter lenzen zijn beschikbaar voor deze nieuwe modellen. De C-750 Ultra Zoom ondersteunt eveneens de FL-20 en FL-40 flitsers via de flitsschoen. Beide modellen zullen naar verwachting in het tweede kwartaal op de Nederlandse markt leverbaar worden.