LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
Olympus Europa introduceert de nieuwe Camedia C-150
De Camedia C-150 is een ideale camera voor diegene die de wereld van de digitale fotografie wil gaan verkennen zonder daarvoor een grote uitgave te moeten doen. De camera is voorzien van talrijke automatische instellingen, creatieve functies en een lichtsterke lens (f2.8) waarmee de automatische scherpstelling van de camera prima eindresultaten mee behaalt zonder dat dit gepaard gaat met enige moeite. De Camedia C-150 heeft een ingebouwd vier talen menu en de 1.8-inch grote LCD monitor is het centrale punt waarmee de gebruiker de opnamen in beeld zet of terug ziet. Dankzij het compacte formaat van de camera kan de C-150 overal mee naar toegenomen worden om zo de meest spontane momenten te kunnen vastleggen. De Camedia C-150 biedt een zeer hoge mate van gebruikersvriendelijkheid waarmee men eenvoudig in de wereld van de digitale fotografie kan binnenstappen. Men dient simpelweg batterijen en een xD Picture kaart in de camera te plaatsen, richten en afdrukken. Alle benodigde automatische functies zijn aanwezig: automatische belichting, scherpstelling, ISO, witbalans en flitser, maar ook een hoge kwaliteit 38mm AF lens (388 ten opzichte van een 35mm camera). Mede hierdoor is de Camedia C-150 niet alleen geschikt voor beginners binnen de fotografie, maar ook voor de beginnende digitale fotograaf.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Naast de automatische witbalans kan er tevens een keuze worden gemaakt uit vier voorgeprogrammeerde witbalans instellingen, zoals bewolkt, zonnig, TL en gloeilamp. Overige instellingen zijn een panorama instelling, 2-on-1 opname en korte video clip opnames in QuickTime Motion JPEG formaat. Wanneer de opnames (in kleur) zijn vastgelegd kunnen deze gewijzigd worden in zwart/wit of sepia, maar ook de mogelijkheid de opnames te kantelen is handig wanneer deze via een televisie worden afgespeeld. Dankzij de USB Auto Connect Interface kunnen de opnames snel en eenvoudig worden overgezet naar een computer.
De Olympus Camedia Master software, die standaard met de camera wordt meegeleverd, biedt gebruikers vele mogelijkheden om hun opnames te kunnen bewerken. De opnames worden op een ultracompacte xD Picture geheugenkaart opgeslagen.
De Olympus Camedia C-150 ondersteunt de nieuwe Exif 2.2 en het PIM II formaat, zodat ondersteunende printers de opgeslagen data perfect kunnen omzetten naar een hoogwaardige afdruk. De Camedia C-150 biedt een 2 Megapixel resolutie en is een zeer veelzijdige en gebruikersvriendelijke camera. De camera zal naar verwachting in het voorjaar van 2003 op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.