LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
Kodak Professional begint met uitlevering van DCS Pro 14n camera
Kodak Professional is begonnen de eerste levering van de DSC Pro 14n camera's de deur uit te doen, wat inhoudt dat de eerste zendingen bij de geautoriseerde Kodak dealers nog deze maand moeten binnen komen. De DCS Pro 14n camera is uitgerust met een 13.89 Megapixels "full-frame" beeldsensor, een magnesium body voor grote duurzaamheid, basis en diepgaande instelmogelijkheden en heeft de mogelijkheid om hoogwaardige opnames in drie verschillende resoluties op te slaan. De camera arriveert op tijd voordat de CeBIT 2003 in Duitsland van start gaat.
De Kodak DCS Pro 14n camera heeft enkele wijzigingen in de specificaties ondergaan na zijn introductie tijdens de Photokina 2002 vorig jaar september. Zo is bijvoorbeeld het aantal opnamen wat met een volledig opgeladen accu kan worden gemaakt van 300 naar 400 opnamen gewijzigd. Oorspronkelijk zou de camera CompactFlash geheugenkaarten met een maximum van 3GB opslagcapaciteit ondersteunen, nu accepteert de Kodak DCS Pro 14n ook 4GB CompactFlash kaarten zodra deze leverbaar zijn. Er zijn enkele verbeteringen aangaande de overdracht-snelheid van de data, de JPEG burst en de lange belichtingstijd instellingen. De activering van het geheugenslot voor de SD/MMC geheugenkaarten wordt via de komende firmware bewerkstelligd. Ook verbeteringen in de ISO waarde zijn gerealiseerd. Het effectieve ISO bereik is nu 80-800 ISO op 50% (3.4 Megapixels) en 67% (6 Megapixel) resolutie, en 80-400 op 100% bij een resolutie van 13.5 Megapixels.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Door de zeer grote interesse in en de vraag naar de camera zal het waarschijnlijk nog enkele maanden kunnen duren voordat alle openstaande orders zijn nagekomen. Voor de meeste landen geldt dat Kodak Professional een strategie heeft uitgetrokken om de distributie zo gelijkmatig mogelijk te laten verlopen.