LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
Epson onthult nieuwe generatie digitale camera's en een nieuwe printer
We hebben aan het begin van dit CeBIT verslag al even melding gemaakt van een komende camera introductie van Epson, vandaag is Epson klaar om haar nieuwe PhotoPC L-300 en L-200 digitale camera's aan de wereld te presenteren. Naast deze nieuwe serie digitale camera's introduceert Epson ook een nieuwe printer - Stylus Photo 830U - een directe opvolger van de Stylus Photo 830 printer. Deze nieuwe producten onder de vele producten van Epson zullen tijdens het CeBIT 2003 evenement (Duitsland/Hannover) gedemonstreerd worden. Epson's nieuwe PhotoPC L-300 en L-200 digitale camera's zijn ontworpen om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van beginnende en al meer ervaren gebruikers en bieden een perfecte combinatie van beeldkwaliteit en gebruikersgemak. De nieuwe L-serie maken gebruik van de exclusieve PhotoPC techniek, een ingebouwde processor, die als het ware als een PC werkt om het mogelijk te maken direct vanaf de camera af te drukken in combinatie met een breed assortiment Epson Stylus Photo printers, stand-alone printers en PC-gebaseerde printers, inclusief de instapmodellen zoals de nieuwe Stylus Photo 830U printer. De PhotoPC techniek handelt niet alleen de Direct Print functies zoals JPEG data compressie, Print Image Matching II en Exif Print data af maak het maakt het ook mogelijk de opname te bewerken door deze qua formaat te wijzigen of te roteren. De resultaten zijn een snelle en een goede kwaliteit afdruk exact zoals de gebruiker deze wenst.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited. All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De PhotoPC L-300 is uitgerust met een 3 Megapixel CCD, terwijl de PhotoPC L-200 is voorzien van een 2 Megapixel beeldsensor. Beide camera's maken gebruik van een haarscherpe 3x optische zoomlens en de exclusieve PhotoPC techniek om een hoge kwaliteit DirectPrint functie te kunnen garanderen. Innovatieve energie besparende ontwerpen resulteren in een langere batterij levensduur, zodat er meer en gedurende een langere tijd opnames gemaakt kunnen worden. De camera's gebruiken 4x AA alkaline batterijen, vrijwel overal verkrijgbaar, en behoren tot de meeste compacte camera's uit deze klasse. De gebruiker hoeft zich dus geen zorgen te maken over het energiebeheer van deze nieuwe modellen digitale camera's.
Exif Print technologie garandeert een zeer hoge beeldkwaliteit met minimale inzet van de gebruiker en de exclusieve Epson PIM II technologie verzekert het behoud van de opname karakteristieken bij de uiteindelijke afdruk. De exclusieve ingebouwde Epson Photo framing (P.I.F) functie biedt een extra functie om meer creatief te kunnen fotograferen. Deze functie maakt het voor de gebruiker mogelijk fraaie randen om elke opname te maken. Een brede keuze aan randen worden standaard meegeleverd, zowel in de doos, geheugenkaart als ingebouwd in de camera. De randen kunnen zowel vooraf als achteraf toegepast worden, zodat het of via het LCD display eenvoudiger wordt een opname te laten passen in het geheel. De opnames kunnen direct afgedrukt worden met of zonder rand.
De camera's hebben een hoge kwaliteit aluminium en roestvrij stalen behuizing. De compacte en licht van gewicht zijnde camera's zijn attractief en zeer eenvoudig in gebruik. Overige functies van de camera zijn vier verschillende flitsinstellingen, portret, landschap en macro instellingen waarbij de scherptediepte automatisch wordt ingesteld, maar ook het opnemen van video clips en continue opnames behoren tot de standaard mogelijkheden van de camera. Voor de meer gevorderde gebruiker staan belichtingscompensatie, ISO instellingen en witbalans instellingen tot de beschikking.
Overige kenmerken van de L-300 en L-200 zijn: Exclusieve PhotoPC techniek om snel en eenvoudig direct te kunnen afdrukken, 2 Megapixel (L-200) en 3.24 Megapixel (L-300) beeldkwaliteit, ingebouwde Photo Frame functie, compact en ergonomisch ontworpen aluminium en roestvrijstalen behuizing, 3x optische zoomlens (f2.8-f4.9) met een hoge scherpte, 16MB SD kaart (L-300) / 8MB SD kaart (L-200) meegeleverd, energiezuinig met standaard alkaline AA batterijen en Print Image Matching II ondersteuning voor hoogwaardige en kleurrijke afdrukken (ondersteuning door Epson Stylus Photo printer nodig). De adviesprijzen voor de Epson L-300 en L-200 in Duitsland zijn: PhotoPC L-300 €449 en €499 in een bundel met de Stylus Photo 830U printer, PhotoPC L-200 €349 en €399 in een bundel met de Stylus Photo 830U printer. De nieuwe producten van Epson zullen vanaf 1 mei 2003 leverbaar worden.
Naast deze camera introducties introduceert Epson ook een nieuwe foto printer. Het nieuwe instapmodel van Epson is een opvolger van de Stylus Photo 830. Deze nieuwe printer is ontworpen om als zeer voordelige oplossing te dienen voor digitale camera gebruikers en enthousiaste gebruikers die hoge kwaliteit afdrukken waarbij de nadruk op het plezier en het gemak van de digitale fotografie ligt. De Stylus Photo 830U heeft een slank metalen ontwerp en is uitgerust met een tweetal USB poorten, één daarvan is gepositioneerd aan de voorzijde van de printer om een eenvoudige manier te bieden één van de nieuwe serie Epson digitale camera's aan te sluiten. Of het nu gaat om een aanschaf voor de eerste keer of om een vervanging, de Epson Stylus 830U foto printer is uitgerust met alle benodigde functies om de beginnende gebruiker dat te bieden wat hij of zij nodig denkt te hebben. De afdruksnelheid is snel, zowel voor foto als voor normale documenten. De afdrukresolutie ligt op een geoptimaliseerde 5760dpi, zodat een hoge detaillering en egale gradatie te verwachten is.