LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
Canon Europa kondigt nieuwe Bubble Jet i470D foto printer aan
De nieuwe Bubble Jet i470D combineert kwaliteit en snelheid met ongeëvenaard bedieningsgemak en maakt directe fotoprints van alle bekende typen geheugenkaarten Met de introductie van de Canon Bubble Jet i470D, die in mei op de Nederlandse markt komt, zijn digitale foto’s nu gemakkelijker dan ooit haarscherp en snel te printen. Dit is mede mogelijk dankzij de nieuwe 4-in-1 geheugenkaartlezer die geschikt is voor alle bekende typen geheugenkaarten. Canons Direct Print functionaliteit maakt het mogelijk dat de i470D afbeeldingen vanaf compatibele digitale camera’s of digitale videocamcorders van Canon direct kan printen zonder dat u ze eerst in een PC hoeft te laden. U hoeft alleen de CompactFlash, Smartmedia, SD kaart of Memory Stick uit de camera te verwijderen en in de i470D te plaatsen of, als u daar de voorkeur aan geeft, de camera met een kabel op de i470D aan te sluiten. Met de bij de camera of camcorder geleverde USB kabel voor PC zijn ze eenvoudig direct op de i470D aan te sluiten. De i470D is tevens voorzien van Canons nieuwste technologieën op het gebied van kwaliteit en printsnelheid, zoals een nieuwe en hogere resolutie van max. 4800x1200dpi door toepassing van de Advanced MicroFine Droplet Technology, Canons Micro-Nozzles en een nieuwe druppelgrootte van 2 pl. Dankzij deze combinatie print de i470D met een nog hogere kwaliteit en een onovertroffen detailniveau. Dit komt doordat bij het printen met een hogere resolutie meer inkt op het papier kan worden geplaatst en een groter kleurbereik mogelijk is.
De Micro-Nozzles van Canon hebben een diameter van slechts 10 micron (ca. 40% kleiner dan het gemiddelde op de markt), waardoor de druppelgrootte van de i470D constant 2pl bedraagt en de inkt nauwkeuriger wordt aangebracht. Hoewel zij slechts half zo lang zijn als die andere printers op de markt, plaatsen Canons Micro-Nozzles de inktdruppels sneller en nauw-keuriger op het papier. Ook dit verhoogt de kwaliteit en snelheid.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
De nieuwe druppelgrootte van 2pl die in de i470D wordt toegepast, verlaagt de korreligheidsindruk van foto's, ongeacht of ze worden geprint op normaal papier of fotopapier. Dit resulteert in een fotokwaliteit die de kwaliteit van 6-kleurenprints zeer dicht nadert. De printer is de snelste printer in zijn klasse: het printen van 10x15cm foto met 1200dpi duurt slechts 62 seconden. Zwart/wit-pagina's worden geprint met een snelheid van 18ppm; kleurenpagina's met 12 ppm. Nieuw in de i470D is Canon Digital Photo Color. Dit systeem maakt gebruik van geoptimaliseerde kleurenprofielen die resulteren in een nauwkeurige reproductie van foto's met een verrijking van de kleuren waar gebruikers de voorkeur aan geven.
Overige kenmerken van de Canon Bubble Jet i470D printer zijn:
De Bubble Jet i470D wordt geleverd met diverse softwarepakketten zoals PhotoViewer, Easy-PhotoPrint en Easy-WebPrint. Met PhotoViewer kunnen gebruikers de inhoud van een geheugenkaart met één druk op de knop op een PC bekijken en de te printen afbeeldingen selecteren. Easy-PhotoPrint verhoogt de kwaliteit van digitale afbeeldingen volgens de Exif 2.2-norm door gebruik te maken van de aanvullende informatie die tijdens het nemen van de foto is vastgelegd. Dit resulteert in een hogere en meer natuurlijke kwaliteit. Easy-WebPrint vergemakkelijkt het printen van internetpagina's door de uitvoer te verkleinen zodat de gehele pagina wordt geprint, ook al strekt de pagina zich uit over meerdere schermen. Diverse andere nieuwe digitale beeldverwerkingfuncties in de i470D, zoals Photo Noise Reduction en Vivid Photo technologie, verhogen de getrouwheid van de weergave, de kwaliteit en natuurlijkheid van kleurenprints. De Canon i470D is voorzien van een USB-interface en ondersteunt alle bekende besturingssystemen van Windows en Mac.