LetsGoDigital - CeBIT 2003 - Live Showfloor Coverage
CeBIT 2003 introductie: nieuwe Canon Bubble Jet i450
Tijdens de CeBIT 2003 show heeft Canon Europa een nieuwe instapprinter geïntroduceerd. Met de hoge resolutie van 4800x1200dpi in combinatie met de geavanceerde MicroFine Droplet Technology, Canon's Micro-Nozzles en een nieuwe druppelgrootte van 2pl, print de Canon Bubble Jet i450 documenten met afbeeldingen met nog hogere kwaliteit en een onovertroffen detailniveau. Bij printen met een hogere resolutie kan meer inkt op het papier worden aangebracht en een groter kleurenbereik worden weergegeven. De Micro-nozzles van Canon hebben een diameter van slechts 10-micron (ca. 40% kleiner dan het gemiddelde op de markt), waardoor de druppelgrootte van de i450 constant 2pl bedraagt en de inkt nauwkeuriger wordt aangebracht - cruciaal voor fotoprints met hoge kwaliteit. De nieuwe druppelgrootte van 2pl die in de i450 wordt toegepast, verlaagt de korreligheidsindruk van foto's, ongeacht of ze worden geprint op normaal papier of fotopapier. Dit resulteert in een fotokwaliteit die de kwaliteit van 6-kleurenprinters zeer dicht nadert.
Dankzij een speciaal productieproces zijn de Micro-nozzles van Canon uitermate nauwkeurig. Niet alleen zijn de spuitmondjes kleiner en smaller, zij zijn ook maar half zo lang. Hierdoor kan de inkt sneller worden aangevuld en worden de inktdruppels met een constante grootte en ongeëvenaarde nauwkeurigheid op het papier aangebracht. Micro-nozzles verhogen de printkwaliteit zonder dat dit ten koste gaat van de printsnelheid. De printer print zwart/wit-pagina's standaard met een snelheid van 18ppm en 12ppm in kleur - de snelste inkjet printer in zijn klasse (getest door Canon). Door de verbeteringen in de automatische papierinvoer, de beweging van de wagen en een grotere monokop voor bidirectioneel printen in één gang, heeft de i450 een 30% hogere printsnelheid dan zijn voorganger, de Canon S330Photo. De Canon i450 print ook foto's als snelste in zijn klasse: het printen van een 10x15cm foto met 1200dpi duurt slechts ca. 62 seconden.
All content and pictures on this site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners. Publication, copying, broadcasting or retransmission of the content or pictures in whole or partially without the written permission of the copyright holder is prohibited.
Door de camera met een kabel op de i450 aan te sluiten, kunt u foto's direct printen vanaf compatibele digitale camera's of digitale videocamera's van Canon. Omdat u de afbeeldingen niet eerst in een PC hoeft te laden, worden zij nog sneller en gemakkelijker geprint. De i450 is tevens voorzien van Canon Digital Photo Color. Dit systeem maakt gebruik van geoptimaliseerde kleurenprofielen die resulteren in een getrouwe reproductie van foto's met een extra verrijking van de kleuren waar gebruikers de voorkeur aan geven. De i450 wordt standaard geleverd met Exif Print 2.2 (met deze software kan de extra informatie die door de digitale camera is vastgelegd worden gebruikt om printkleuren en kwaliteit nog verder te verbeteren zonder dat u een PC nodig heeft).
De i450 is voorzien van diverse andere digitale beeldbewerkingfuncties, zoals Canon Easy-PhotoPrint, Photo Noise Reduction en Vivid Photo technologie. Deze functies verhogen de getrouwheid van de weergave, de kwaliteit en natuurlijkheid, verhogen de kwaliteit van foto's die genomen zijn bij weinig licht en maken de i450 tot een baanbrekend product op het gebied van fotokwaliteit en snelheid. De Canon i450 is voorzien van een USB-interface en ondersteunt alle bekende besturingssystemen van Windows en Mac.